Grupul de 27 de romani care au fost sechestrati in Spania, langa Sevilla, a ajuns, in aceasta dimineata, in vama aradeana Turnu, transmite NewsIn.

Romanii, care se pare ca sunt victime ale unor traficanti de carne vie, plecasera la cules de masline si struguri si sosisera in Spania la data de 5 septembrie. Muncitorii au fost adusi de doi indivizi din Bucuresti. Angajatorii nu numai ca nu i-au platit, dar i-au amenintat, i-au batut si i-au abandonat pe camp. Ei au fugit sambata noaptea din locul unde erau tinuti, iar duminica dimineata, cu ajutorul Consulatului roman din Sevilla, au reusit sa plece spre casa.

Grupul plecat la munca, numara 31 de persoane, insa despre patru muncitori romani nu se mai stie nimic. Consulul Romaniei la Sevilla, Monica Stirbu, a declarat, in cursul zilei de ieri, postului Realitatea TV, ca politia spaniola cauta cele patru persoane disparute. "Politia spaniola a venit de patru ori la consulatul Romaniei de la Sevilla pentru a se informa despre acest caz", a precizat Monica Stirbu.

In aducerea acasa a romanilor s-a implicat si Prefectura Constanta. Prefectul judetului, Danut Culetu, ca duminica noaptea a primit un telefon de la consulul Romaniei la Sevilla, care i-a relatat ca, mai multi emigranti romani din Mangalia i-a cerut ajutorul dupa ce au fugit de la o ferma in care se muncea in conditii grele, informeaza NewsIn.

Emigrantii ar fi vrut sa se intoarca acasa, dar pentru ca nu aveau bani, au cerut consulatului sa le faciliteze intoarcerea. Danut Culetu spune ca a facut demersuri in acest sens si cu ajutorul unui sponsor a trimis banii necesari pentru plata transportului spre casa.

Pe de alta parte, Parchetul constantean a demarat cercetarea penala pentru inselaciune dupa ce doua femei din Mangalia, rude ale emigrantilor au reclamat, vinerea trecuta, la politia din localitate, ca tinerii fusesera racolati pentru munci agricole in Spania si supusi la rele tratamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.