Nerespectarea normelor primare de igiena face ca multe boli infectioase sa se raspandeasca cu viteza vantului. "Raceala, gripa si bolile din cauza alimentelor sunt transmise prin mainile murdare, iar tratarea infectiilor costa anual milioane de dolari", a declarat doctorul Judy Daly, purtatorul de cuvant al Asociatiei americane de microbiologie.
Potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite, 88 la suta dintre femei se spala pe maini dupa ce merg la toaleta, in timp ce doar 66 la suta dintre barbati respecta acesta regula. In schimb, doar 34 la suta din cei chestionati isi spala mainile dupa ce au tusit sau stranutat. Potrivit unei anchete prezentate in cadrul unei Conferinte de specialitate de la Chicago, mai mult de 25 la suta dintre americani nu se spala pe maini dupa ce folosesc toaleta publica. Iar numarul este in crestere fata de situatia de acum doi ani.
Mai grav este ca bolile infectioase se raspandesc in lume si din cauza ca nici personalul medical nu respecta normele elementare de igiena. Prin urmare, 1,4 milioane de persoane sunt internate in spital anual din aceasta cauza, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.