Cel mai recent film al lui Radu Gabrea, “Cocosul decapitat”, este prezentat astazi la Bruxelles, in fata membrilor Parlamentului European, sub auspiciile programului “Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007”, potrivit Mediafax.
“Cocosul decapitat” este o coproductie europeana (Romania-Germania, Ungaria-Austria) inspirata de romanul cu acelasi nume al scriitorului german din Romania Eginald Schlattner. Filmul a avut deja premiera in Austria, la Viena si Graz, in timp ce in Germania si Ungaria va rula in aceasta toamna. In Romania va intra in cinematografe spre sfarsitul anului, fiind deja prezentat in deschiderea editiei sibiene a Festivalului International de Film Transilvania, din iunie. Povestea din “Cocosul decapitat” incepe in 23 august 1944, cand tanarul Felix Goldschmidt (David Zimmerschied) se pregateste sa fie gazda serbarii scolare de final de an. In asteptarea petrecerii, el rememoreaza anii de razboi de-a lungul carora tihna unui oras din inima Ardealului, cu lumea lui pestrita etnic, a fost spulberata. Si prieteniile au avut de suferit din cauza razboiului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.