In traditia italiana, gestul de a arunca cu orez la nunti este un ingredient romantic pentru o reusita, si un simbol al prosperitatii si fertilitatii. O nunta Venetiana atrage privirile a sute de curiosi, iar printre spectaori sunt si porumbeii care asteapta cuminti, si stau la coada cu sutele pentru momentul in care se arunca cu orez.. Pentru porumbei, nuntile sunt un bun prilej pentru a se hrani, si cu un numar de peste 1000 de nunti pe an, nu este de mirare ca acestia au la dispozitie si destul orez, scrie BBC.

Edilii din Venetia nu stiu ce sa mai faca pentru a reduce numarul porumbeilor care au invadat orasul. Este estimat ca centrul vechi al Venetiei ar fi habitatul a peste 40, 000 de porumbei.

Populatia porumbeilor din Venetia a crescut cu 24% in ultimul an si este o problema costisitoare pentru consiliul orasului. In fiecare an, se cheltuiesc $14,000 pentru un singur porumbel care murdareste statuile si obiectivele turistice.

Este interzis sa hranesti porumbei in in cele mai multe parti ale Venetiei, dar in ciuda acestui fapt, vanzatorii ambulanti de hrana pentru porumbei au opus rezistenta. In fiecare an, acestia vand tone de graunte turistilor care vor sa faca poze printre porumbei.

Primarul Massimo Cacciari ameninta insa ca va lua cele mai drastice masuri impotriva porumbeilor si a bine-facatorilor lor.