Instanta de judecata a restituit procurorilor dosarul lui Ogica dupa un an si jumatate de "gandire"

Dupa fulminanta revenire in atentia opiniei publice a lui Stelian Ogica (pe post de victima a unor politisti hotarati sa-l salte din sediul Centrului National Media - Bucuresti), in randul celor care-l ancheteaza pe controversatul jucator la LOTO, s-au inscris ieri si procurorii bucuresteni. Cum? Simplu. Tribunalul Bucuresti a restituit procurorilor Parchetului Capitalei un dosar care a stat pe rolul instantei un an si jumatate. De atata timp au avut nevoie magistratii pentru a-si da seama ca in cauza exista niste vicii de procedura, motiv pentru care au trimis dosarul inapoi la procurori, cerandu-le sa refaca actul de trimitere in judecata. Stelian Ogica este acuzat de comiterea infractiunilor de inselaciune si uz de fals. Concret, el a fost trimis in judecata in luna august a anului 2003, pentru ca si-ar fi inscenat furtul autoturismului Mercedes, cu scopul de a incasa asigurarea de 200 de milioane de lei.

"Nu avem nimic cu Ogica. Pur si simplu, este vorba despre un dosar vechi care ne-a fost restituit de instanta in luna decembrie a anului trecut. Uzul de fals s-a prescris intre timp, dar vom reface cercetarea pentru inselaciune, urmand sa stabilim si al cui era de fapt Mercedesul, despre care Ogica a declarat in fals ca ar fi al lui!", ne-a declarat ieri prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob. Asa se face ca Stelian Ogica a fost chemat ieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti pentru a fi audiat. El s-a prezentat insotit de avocata lui, insa nu a dat nici o declaratie, solicitand o amanare pana luni, termen necesar pentru a studia dosarul. Stelian Ogica a facut doi ani de inchisoare pentru ca a pretins marele premiu de un milion de dolari la o extragere a Loteriei Nationale. Dupa eliberare, el a revenit in atentia publica de mai multe ori, in ultima perioada, nu numai pentru ca in decurs de cateva luni Ogica a castigat de trei ori la loto, suma cea mai mare fiind de un miliard de lei, ci si pentru ca el s-a declarat nevinovat si a facut plangeri impotriva procurorilor care l-au anchetat. Ba chiar s-a adresat si Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

In urma cu o saptamana, sub motivatia ca este urmarit general pentru o complicitate la furt, dosar instrumentat de autoritatile din Giurgiu, politisti bucuresteni au incercat sa-l ridice chiar de la Centrul National Media din Bucuresti, unde Ogica fusese pentru a participa la o emisiune televizata. Politistii nu aveau insa nici un document care sa le permita ridicarea acestuia ori accesul in incinta institutiei de media. Scandalul transmis in direct de doua posturi de televiziune s-a lasat cu declansarea unui control in randurile politiei si sanctionarea unora dintre acestia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.