Artisatii revendica printre altele, un buget alocat culturii, de minimum 1% din PIB, fata de 0,7 la suta, cat este in 2007 si respectarea contractului colectiv de munca unic, la nivel de ramura culturala pentru anii 2006-2008. Sindicalistii vor protesta in acelasi timp si pentru marirea salariilor.

Sindicalistii vor sustine un spectacol, ce va include cor, balet si actori, ca o metoda originala de a face greva, dupa cum a declarat presedintele Federatiei Artistilor Interpreti din Romania, Leonard Octavian Paduret.

Manifestarea este programata sa inceapa la ora 17.30, in fata Teatrului National Bucuresti, iar de la 19.30, spectacolul ar trebui sa se mute in fata Salii Palatului. Paduret a spus insa ca Primaria Capitalei nu si-a dat acordul pentru spectacolul de la Teatrul National, iar politia, pentru cel de la Sala Polivalenta, informeaza NewsIn.

Sindicalistii vor discuta cu reprezentantii primariei miercuri, pentru autorizatia de a tine spectacolul in fata TNB, iar in cazul in care nu obtin acordul, ar putea muta protestul in fata Facultatii de Arhitectura, din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", din zona Piata Universitatii.