Din tinerete si pina in ziua in care a fost lovit de tramvai, pe 7 iunie 1926, arhitectul catalan a avut o menire suprema: ridicarea unei catedrale. El nu si-a vazut insa visul implinit.
La 31 de ani, in 1883, Antoni Gaudí i Cornet isi insusea misiunea de o viata: conducerea santierului la viitoarea biserica Sagrada Familia. Efortul sau in aceasta directie, dar si viziunile in materie de arhitectura sint schitate de conservatorul-sef al Muzeului Orsay din Paris, Philippe Thiebaut, in cele 130 de pagini ale cartii „Gaudí. Vizionarul“. Al treilea volum din noua serie ENCICLOPEDICA, selectie din seria Decouvertes-Gallimard, va fi distribuit impreuna cu ziarul Cotidianul pe 24 septembrie.

Antoni Gaudí s-a nascut in 1852, in provincia catalana Tarragona. Pasiunea pentru arhitectura l-a ademenit inspre Barcelona, unde avea sa ajunga un student refractar la regulile stricte ale proiectelor scolare si adept al rationalismului francez.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.