Vineri seara, Gradina E-Uranus a gazduit avanpremiera celui mai recent film al lui Nicolae Margineanu, "Logodnicii din America".

Filmul, care ii are in rolurile principale pe Marcel Iures, Maria Ploae si Tamara Cretulescu, va intra in cinematografe pe 28 septembrie.

Venit la jumatatea proiectiei, pentru ca a avut spectacol la teatru, Marcel Iures a plecat ieri la Londra, unde va filma pentru un serial BBC.


Prin ce este rolul din filmul lui Nicolae Margineanu diferit de celelalte roluri pe care le-ati avut pana acum in film?

- E diferit pentru ca filmul inaugureaza, cred eu, un fel de nou capitol in cinematografia romana, ca interes, ca tema abordata. Cred ca aceasta noutate se simte si in stilul de joc al actorilor.

Mi-a placut foarte mult cum ati jucat.

- Pe bune? Va cred pe cuvant, eu n-am vazut inca filmul.

Cum ati construit personajul?

- Personajul e de fiecare data "la intalnire", dar de acesta de acum nu mi-a placut din punct de vedere etic. Nu poate sa-ti placa un asemenea personaj. Sper sa fie mai mult decat o oglinda tinuta in fata. Am incercat sa am un fel de compasiune fata de el, sa il iubesc in masura in care poate fi iubit un om care a ratat profund.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.