Galeria “Dialog”, din holul Primariei sectorului 2, gazduieste, pana pe 3 octombrie, o expozitie cu lucrari ale pictorului Dan Cioca.

La vernisaj, alaturi de gazda evenimentului, primarul Neculai Ontanu, a fost istoricul si criticul de arta Adrian-Silvan Ionescu, care a facut un comentariu despre noua expozitie. Evenimentul a fost prezentat de consilierul artistic al primariei sectorului 2, cunoscutul critic de arta si realizatoare tv, Ruxandra Garofeanu.
Expozitia este o incursiune, plina de reverenta, dar si de originalitate, a pictorului in opera maestrilor sai.

Tablourile sunt intitulate dupa cel ce le-a inspirat. Ion Cocora scrie despre opera lui Cioca: “Pictura sa are agresivitate, dar si delicatete, pe cat e de socanta, pe atat de discreta. Te face sa simti si sa gandesti deopotriva. Adica, paradoxal vorbind, da dureri de cap, dar le si alina”. In cadrul vernisajului, publicul a putut urmari si filmul documentar al Marilenei Rotaru, ce il are ca personaj principal pe Dan Cioca.

La sfarsitul serii, acesta a dat autografe si s-a fotografiat alaturi de invitatii sai. Pictor, scenograf, desenator, grafician, arhitect, Dan Cioca a primit numeroase premii si distinctii de-a lungul carierei sale la Varsovia, Novi Sad, Perugia si Budapesta (1981).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.