Institutia va fi infiintata pentru monitorizarea RADET si pentru a da solutii de reducere a facturilor la intretinere. Municipalitatea a propus, ieri, in cadrul unei dezbateri publice, infiintarea unei agentii municipale care sa monitorizeze activitatea regiei bucurestene de termoficare. Scopul acestei institutii, potrivit initiatorilor proiectului - Comisia de Utilitati din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) -, ar fi urmarirea activitatii RADET, masurarea nivelurilor de servicii, a efectelor investitiilor derulate in ultimii 17 ani in infrastructura de termoficare si elaborarea unor strategii care sa conduca, in timp, la reducerea costurilor pentru consumul de agent termic platit de populatie. Pentru aceasta activitate, noua institutie - din care fac parte cinci pana la sapte specialisti - ar urma sa aiba un buget anual de 480.000 de euro. Din aceasta suma, 300.000 de euro a
r fi pentru „cheltuieli proprii de functionare“, iar 180.000 de euro pentru „plata studiilor de specialitate si expertilor independenti“. Cei aproape jumatate de milion de euro ar urma sa fie platiti de bucuresteni, ale caror facturi pentru consumul de agent termic si apa calda ar creste cu 0,32%.
„Cota cuvenita pentru finantarea activitatii AMEREB (Agentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti, noua institutie propusa spre infiintare) va fi transferata neconditionat in contul AMEREB, plata facandu-se lunar in transe egale cu echivalentul a 40.000 euro, platibili la cursul BNR din ziua platii“, se arata in proiectul de infiintare a noii institutii.