Cercetatorii britanici au vrut sa afle de ce cu cat ne luptam mai mult sa nu cedam poftei de a manca ciocolata, cu atat dorinta creste mai mult
Iubitorii de ciocolata pot rasufla usurati, ciocolata nu creeaza dependenta, desi multe persoane considera ca nu au nici un control asupra dorintei de a manca acest tip de dulce, sustine Peter Roger, psiholog la Universitatea din Bristol.
„Comportamentul alimentar poate parea ca al unui dependent in situatii extreme, dar ciocolata nu se incadreaza in aceste criterii”, a mai spus psihologul. Unele persoane considera ca in ciocolata exista anumite substante, cum ar fi feniletilamina, care ar da un „semnal” atunci cand ajung al creier, ceea ce ar fi dovada ca ciocolata da dependenta. Specialistul britanic sustine, insa, ca multe dintre aceste substante exista, de asemenea, in concentratii mari in alte alimente, mai putin „interesante”, cum ar fi avocado sau branza, si nu creeaza dependenta in ciuda a ceea ce cred multi iubitori de ciocolata.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.