Cadrele didactice din scolile generale sunt reticente cand vine vorba de a primi la clasa copii cu handicap, se arata in Raportul "Aspecte privind scolarizarea copiilor cu dizabilitati", realizat de organizatia Salvati Copiii
O alta problema este lipsa cailor de acces in institutiile de invatamant si usurinta cu care acesti elevi sunt trimisi la scolile speciale.
Raportul prezentat ieri a fost intocmit pe baza raspunsurilor date de patru categorii de persoane: parinti, profesori, autoritati si copii cu probleme. Din cei 388 de copii chestionati, 82% frecventeaza scoala, 3,9% au abandonat-o si 6% nu au fost niciodata inscrisi. In ceea ce priveste situatia lor scolara, desi aproximativ 66% au declarat ca rezultatele scolare sunt bune, s-a constatat ca doar 13% din ei stiu sa citeasca bine, iar 36% nu stiu sa citeasca deloc.
Cadrele didactice chestionate au indicat ca situatia scolara a elevilor cu probleme speciale este mai degraba slaba. "78,4% din elevi declara ca principalul motiv pentru care frecventeaza scoala tine de nevoia de a invata si de a cunoaste lucruri noi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.