Teatrele incep sa-si deschida stagiunile, unele cu premiere, altele cu mai vechi succese
Cateva dintre teatre si-au deschis deja stagiunea, altele sunt pe cale sa o faca, iar alte cateva fac ultimele pregatiri pana ce va rasuna primul gong al anului scenic 2007-2008. In acest sfarsit de saptamana, doua dintre teatrele din tara sunt pregatite sa-si primeasca spectatorii.

Deschiderea oficiala a stagiunii va avea loc, la Maghiarul de Stat din Cluj, maine, la orele 20.00, odata cu spectacolul de comedie "Yakobi si Leidental" de Hanoch Levin, in regia lui Elie Malka. De la premiera din septembrie trecut, "Yakobi..." a fost unul dintre cele mai indragite spectacole si a fost invitat la Budapesta, Sfantu Gheorghe, precum si la Festivalul de Teatru din Kisva rda, unde Zsolt Bogdan (Itamar Yakobi) si Kati Panek (Ruth Sachas) au obtinut premii pentru interpretare. Premierele anuntate vor fi: "Unchiul Vania" de Cehov (regia: Andrei Serban), "Gianni Schicchi" de Puccini (regia: Silviu Purcarete), "Trei surori" de Cehov (regia: Gabor Tompa), "Societatea de vanatoare" de Bernhard (regia: Dragos Galgotiu), "Peer Gynt" de Ibsen (regia: David Zinder) si "Mormant pentru Boris Davidovici" de Danilo Kio (regia: Robert Raponja). Punctul culminant al stagiunii va fi Festivalul International de Teatru "Interferente", eveniment care marcheaza aniversarea a 215 ani de la infiintarea la Cluj a primei companii profesioniste maghiare de teatru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.