Filmul regizat de Cristian Mungiu, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, a inregistrat 200.000 de spectatori in Franta si 60.000 in Italia, potrivit declaratiilor pe care le-a facut regizorulul Cristian Mungiu, ieri la Iasi.

“Cred ca niciun film romanesc nu a inregistrat o asemenea audienta in strainatate. Filmul s-a vandut in 60 de teritorii”, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, regizorul Cristian Mungiu.

Mungiu, care se afla in orasul natal pentru a lansa filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, a mai declarat in acelasi timp ca se asteapta la un record de spectatori si in Romania, informeaza NewsIn.

"Odata ce va fi lansat, cred ca filmul va starni reactii diferite in Romania in functie de varstele spectatorilor. Romanii peste 40 ani vor reactiona emotional si se vor regasi in film, iar cei peste 20 ani vor fi impresionati de stilul filmului si de povestea lui”, a mai spus Cristian Mungiu. Regizorul iesean a declarat ca, desi actiunea filmului se petrece la Iasi, filmarile nu s-au putut desfasura in capitala Moldovei deoarece ar fi fost costisitor.

“4 luni, 3 saptamani si 2 zile” va rula la Iasi incepand din aceasta seara, cat si in alte orase din tara. Mungiu a anuntat ca alte doua proiectii de gala se vor desfasura la Timisoara si Brasov in zilele de 15 si 16 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.