Explozia s-a produs la parterul unui bloc cu patru etaje din cartierul Dumbrava din Zalau, in jurul orei 7.30, din cauza unei acumulari de gaze.

Victimele, in numar de noua, au fost transportate la spitalul judetean din Zalau, dar unul dintre raniti (o fata de 14 ani), nu a mai putut fi salvat. Potrivit prefectului judetului Salaj, Andrei Todea, alte doua persoane dintre cele aflate la spital se afla in stare foarte grava, printre care si o fata de 12 ani, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire.

Un baiat in varsta de 20 de ani se afla prins sub daramaturi, intre planseul etajului intai si parter, iar pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta lucreaza penrtu eliberarea acestuia.

Structura de rezistenta a blocului a fost puternic afectata, iar cladirea se poate prabusi in orice clipa. Toti locatarii celor 19 apartamente afectate au fost evacuati. Acestora li s-au pus la dispozite garsoniere si camere de hotel si vor primi pachete cu mancare, dupa cum a declarat prefectul Andrei Todea.