Silviu Purcarete povesteste despre cum a montat "Faust" intr-o hala dezafectata.

Faust”, dupa J.W. Goethe, in regia lui Silviu Purcarete, are premiera pe 20 septembrie, de la ora 20.00, intr-o hala dezafectata de la uzina Simerom, fiind unul dintre cele mai asteptate evenimente teatrale ale Sibiului din acest an.

Spectacolul beneficiaza de o finantare de 900.000 de lei de la Ministerul Culturii, fiind pe primul loc in topul finantarilor pentru programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. „Faust” se va juca pe 20, 21, 22, 28, 29 septembrie.

EVZ: Cat timp ati lucrat la acest proiect si care au fost principalele incercari la care ati fost supus?

Silviu Purcarete: Spectacolul trebuia facut anul trecut, dar nu s-a putut face in primul rand din cauza faptului ca hala nu era pregatita, sistemul de incalzire n-a functionat, au trecut cele doua luni de repetitie fara sa putem sa lucram, si atunci solutia de urgenta a fost sa reluam lucrul in aceasta perioada foarte limitata de timp, extrem de scurta, de nici patru saptamani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.