Ziua de joi aduce niste invitati speciali la festival: dirijorul Paul Goodwin, pianistul Abdel Rahman El Bacha, Filarmonica din Dresda si, nu in ultimul rind, Corul National al Spaniei.
La Ateneul Roman, de la ora 17.00, are loc un concert foarte asteptat: Orchestra de Camera „Virtuozii din Bucuresti“ va evolua sub bagheta dirijorului britanic Paul Goodwin, cu participarea cunoscutului pianist franco-libanez Abdel Rahman El Bacha. In prima parte a spectacolului, muzicienii romani vor interpreta „Concertul romanesc“ al lui Gyorgy Ligeti, o lucrare plina de culoare si vitalitate, cu motive ce amintesc de compozitiile lui Bartok, inspirate din muzica populara romaneasca, si Serenada pentru orchestra de coarde, Op. 20, de Edward Elgar. In a doua parte a concertului va intra pe scena apreciatul pianist Abdel Rahman El Bacha, care va interpreta Simfonia nr. 5 in si bemol major de Schubert si Concertul pentru pian si orchestra nr. 2 in sol minor de Saint-Saens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.