Primariile dezinformeaza populatia si incurca pe site locul in care se posteaza anumite documente

Asociatia Pro Democratia (APD) si Transparency International (TI) Romania au lansat miercuri raportul „Transparenta decizionala in Romania anului 2007“, prin care s-a monitorizat, din octombrie 2006 pina in septembrie 2007, modul in care 21 de primarii din toata tara aplica principiul transparentei decizionale.

La capitolul „aspecte negative“ ale informarii pe Internet este semnalata proportia mica in care autoritatile locale isi fac publica activitatea. Doar 14 primarii din cele 21 monitorizate si-au publicat pe site regulamentul de functionare a primariei/Consiliului Local, potrivit raportului. Tot 14 au postat datele de contact ale Compartimentului de Acces la Informatii si Transparenta si 13 programul de lucru al departamentului.

Documentul mai arata ca zece primarii au publicat raportul anual asupra transparentei si accesului la informatiile de interes public si doar trei primarii din cele 21 au postat pe Internet raportul anual de activitate al administratiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.