Un spectacol "mai putin spectacol" reface drumul cultural Italia-Romania
O calatorie inapoi spre tine insuti. Un drum catre "inima" labirintului, unde iti afli in oglinda propriul chip. Un joc ce se transforma din cautare in poveste si din nou in cautare a propriului sine... Un spectacol de teatru mai putin spectacol si mai mult joc, o lume de poveste construita mai putin din cuvinte si mai mult din imagini, parte reale, parte inchipuite, parte aromate. Proiectul "Se-Ducere Bucarest" realizat in cadrul "Via Cultura" si regizat de Antonella Cirigliano, un drum cultural care leaga Italia si Romania, se doreste un experiment prin care fiinta, pierduta intr-un labirint, sa-si creeze propriile labirinturi mentale, care sa o ajute sa afle drumul.

Invitatia organizatorilor la spectacolul "Se-Ducere Bucarest" era "intr-un tunel al timpului" unde, printre imaginile recompuse ale Capitalei de altadata, "spectatorii" sa contemple totodata Bucurestiul contemporan. Dar spectatorii devin, in fapt, creatori ai tunelului, iar imaginile Capitalei de altadata sunt mai degraba proiectii personale asupra unor locuri acum transformate in "Bucuresti contemporan". Inceputa aproape banal, printr-un drum ghidat de la Sala ArCuB pana in fata Universitatii Bucuresti, povestea incepe sa se complice dupa minute intregi de asteptare (lipsa de sincronizare sau una dintre incercarile "de basm" la care este supus eroul?!). Prima parte a traseului se desfasoara, asadar, printr-un Bucuresti preacunoscut, pe care insa asteptarea si intalnirile il transforma intr-un taram nou. Imagini din alte timpuri, scoase la iveala de cuvintele unuia dintre actori si de o imagine veche, impaturita stangaci si luminata difuz a vechii gradini a Unionului, toate se suprapun peste locurile bine-cunoscute din Bucurestiul de fiecare zi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.