Noul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, si-a asumat ieri, pentru o zi, functia de director al ziarului „Gardianul“. Acesta a condus sedinta de sumar a redactiei, implicandu-se la fiecare subiect prezentat de catre sefii de sectie. In privinta scandalului legat in jurul locuintelor sociale de lux, gestionate de catre primarul Capitalei, Adriean Videanu, prefectul a concluzionat: “Consider ca subiectul mentionat este foarte important si trebuie vazuta legalitatea acestei achizitii, incepand cu selectia de oferte si precontractul

...Astept si eu sa vad cine se muta in aceste blocuri si daca procesul in sine este transparent. In locul primarului as propune Consiliului General o licitatie in care primaria sa vina cu un teren, cu toate utilitatile, iar una din zecile de mari firme dezvoltatoare de proiecte imobiliare sa vina cu investitia, urmand sa stabilim cat din fondul locativ dezvoltat ne-ar reveni pentru cazurile sociale”. Totodata, in cadrul sedintei de sumar, prefectul a supus atentiei principalele obiective pe care le urmareste institutia. Printre acestea, verificarea centrelor de colectare a fierului vechi si asigurarea transparentei in atribuirea fiondului locativ din Capitala sunt prioritare.

In privinta transportului maxi-taxi interurban, prefectul considera ca acesta este prost gestionat de catre firmele ale caror autorizatii au fost acordate de catre Prefectura. “Trebuie sa modificam legislatia, in sensul ca aceste mijloace de transport trebuie sa asigure conditii de maxima siguranta. “Din pacate nu exista o strategie a dezvoltarii transportului in comun pe rutele sub-urbane. Nici nu mai pomenesc de evaziunea fiscala care se practica. Insa nu putem sa avem o zona metropolitana decat dupa rezolvarea problemei transportului in comun. Numai dupa rezolvarea transportului in comun”, a afirmat prefectul.

Autorizatia de demolare a Stadionului 'Lia Manoliu>>, nula de drept
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si primarul Neculai Ontanu au batut palma pentru demolarea Stadionului National. Pe locul acestuia ar urma sa se ridice un alt templu al fotbalului, un stadion de nivel european. Reconstructia s-ar face cu bani de la buget, peste 143 de milioane de euro. Singura problema o reprezinta o parte din terenul de sub stadion, revendicat in instanta de patronii de la “Faur” SA, fratii Cristescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.