Bolul a fos creat de catre designerul Roger Arquer pentru expozitia de design industrial, Conversational Spanish 02. Expozitia va celebra anul acesta la Londra, desenatorii spanioli, in cadrul fesitvalului anual de design.

Studii de maini? Forme abstracte din lut? Nu. In final, Roger Arquer s-a decis sa prezinte la Festivalul de design de la Londra un vas pentru pestisor.

„Boluri pentru pesti” este un nou proiect al designerului, in care acesta prezinta 15 variatii asupra traditionalului vas pentru pestisori. Lucrarile artistului, foarte originale, si cu un profund accent filosofic, fac deja nota distincta printre creatiile prezentate de obicei la un astfel de eveniment.

„Fiecare lucrare, examineaza un subiect, sau sugestioneaza o solutie la o problema”, spune Arquer. „Lucrarea ‚Dear Neighbour' (Draga Vecinule), spre exemplu, ne vorbeste despre delicatele relatii pe care le avem cu vecinii nostri. Vasul ‚Suicidal Tendencies'(Tendinte sinucigase) va preveni o eventuala sinucidere a pestisorului dumneavoastra, iar vasul ‚Russian Dolls'(Papusi rusesti), ii da pestisorului o sansa de a decide cat de mare vrea sa creasca. Am citit o data ca un peste creste in concordanta cu spatiul pe care il are la dispozitie pentru a supravietui, lucru care m-a inspirat in acest caz.”, descrie Arquer.

Bolurile pentru pestisori vor fi expuse in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului de design de la Londra, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, in perioada 15-25 septembrie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.