Aglomeratia urbana, frica de straini si tentatia calculatorului fac din copii mici prizonieri
Jocurile pe calculator, sistemul de invatamant solicitant, traficul infernal din orase si o frica irationala de straini ii determina pe copiii din ziua de azi sa nu se mai joace in aer liber, fapt ce le afecteaza serios dezvoltarea pe termen lung, avertizeaza un apel semnat de 270 de cercetatori si experti britanici.

Intr-o scrisoare adresata cotidianului „Daily Telegraph” si semnata inclusiv de baroneasa Susan Greenfield, directorul Institutului Regal din Marea Britanie, specialistii sustin ca stilul de viata contemporan ii face pe cei mai multi copii prizonieri in propriile case, afectandu-le abilitatea de a se descurca atunci cand trebuie sa iasa din casa nesupravegheati. Potrivit semnatarilor scrisorii, natura si valoarea jocului ar trebui regandite, pentru ca viitorilor adulti sa nu le lipseasca independenta, creativitatea si aptitudinile sociale de baza.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.