Intr-o initiativa cel putin inedita, autoritatile din orasul italian Pavia acorda 1000 de euro pentru fiecare imigrant de etnie roma care accepta repatrierea
Primaria din Pavia se confrunta cu o situatie de criza generata de evacuarea, in urma cu circa zece zile, a taberelor improvizate in fosta zona industriala Snia, unde se stabilisera de cativa ani zeci de romi de origine romana. Autoritatile locale nu au reusit sa gaseasca un adapost alternativ pentru acestia, din cauza reactiilor adverse ale locuitorilor din zona, fiind dispusa, in aceste conditii, sa acorde suma de o mie de euro fiecarui rom de origine romana care va accepta sa fie repatriat. Printre romii evacuati - in numar de circa o suta - se afla si aproximativ 20 de copii, care pana in luna iunie a acestui an au frecventat scoli din Pavia. Potrivit autoritatilor italiene, citate de cotidianul La Repubblica, fondurile necesare pentru plata repatrierii acestora "sunt asigurate in cea mai mare parte de noii proprietari ai fostei zone (industriale) Snia"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.