„Doua tari pe globul asta mi-au dat posibilitatea sa lucrez realmente profesionist, ceea ce nu e cazul in Romania. si ma durea foarte mult asta”, a declarat ieri coregraful Gigi Caciuleanu, cel care a condus mai multe centre de dans in Franta, iar acum este directorul Baletului National din Chile.
Un spec­tacol realizat in Romania de Caciuleanu va avea vineri premiera in cadrul Festivalului George Enescu. Spectacolul "OuiBaDa” aduce pe scena o echipa formata din elevi si profesori de la scoala de coregrafie din Bucuresti, actori si chiar studenti la Geografie, cu totii selectati in urma unor auditii.
Online Advertising

Pentru „OuiBaDa”, o productie a Fundatiei Art Production impreuna cu Teatrul de Comedie, Gigi Caciuleanu spune ca a plecat de la ideea spatiului mioritic si ca a vrut sa inventeze „un spatiu meteoric”. „Am plecat de la ideea a ceea ce este frumos in noi - noi ca oameni ai planetei, noi ca romani. Mi-am propus sa arat si muzica romaneasca, si artisti romani, fara nebunia aia patriotica, ci ceea ce este realmente frumos in fiecare din­tre noi”, a explicat coregraful. "OuiBaDa” este primul pas in vederea infiintarii unei companii romane conduse de Caciuleanu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.