“Evenimentul zilei” isi propune sa-i ajute pe tinerii care vor sa plece cu o bursa in strainatate in perioada urmatoare. Cei care doresc sa studieze la universitati straine in anul academic 2005-2006 sau sa participe la cursuri de vara in acest an mai au inca timp sa isi intocmeasca dosarul de inscriere.

Ungaria ofera trei burse de studii universitare complete in domeniile arta, arhitectura, sport, muzica. Candidatii trebuie sa fie admisi in prealabil la o institutie de invatamint superior din Ungaria. Tot in Ungaria sint disponibile cinci burse pentru doctorat. Pentru toate acestea este necesara cunoasterea limbii maghiare. Pentru bursele oferite prin intermediul MEC se pot afla detalii la ww.edu.ro sau la telefon: 021/310.19.05; e-mail: onbss@mec.edu.ro sau burse@ mec.edu.ro.

Coreea de Sud - termenul-limita: 31 mai 2005. Universitatea Ajou din Seul organizeaza concurs pentru programul de master in specializarile: comert si afaceri internationale. Partea coreeana asigura burse de studii candidatilor care au obtinut licenta in stiinte economice. Dosarele de candidatura trebuie depuse la Registratura MEC, din strada Spiru Haret nr. 12, Bucuresti. Termenul-limita este 31 mai 2005 - pentru sesiunea de primavara - si 30 noiembrie 2005 - pentru cea de toamna. Informatii despre structura cursurilor, anul universitar si celelalte conditii de inscriere la concurs pot fi obtinute accesind site-ul: www.gsis. ajou.ac.kr

Persoana de contact este dl Young Ho Choi sau dra Hyungju Rhee, tel. 0082-31-2191551, 3, 5, fax 0082-31-2191554, e-mail gsis@ajou.ac.kr.
Elvetia - termenul-limita: 15 noiembrie 2005. Elvetia ofera doua burse de studii universitare si o una de studii postuniversitare in domeniul artistic. Termenul-limita pentru depunerea dosarelor la Registratura MEC este 15 noiembrie 2005.
Programul International "Legal Studies" - termenul-limita: 1 mai 2005. Programul este organizat de American University din Washington (College of Law) si ofera burse de studii aprofundate in Drept. E-mail: llminfo@wcl. american.edu. Detalii la www.wcl. american.edu/ilsp.

Candidatii trebuie sa aiba licenta in drept, obtinuta la o universitate americana sau la o universitate recunoscuta international. Sint necesare copii legalizate ale referatelor sustinute in facultate si ale Foii matricole, precum si o copie a diplomei de licenta. De asemenea, se cer doua scrisori de recomandare din partea unor profesori universitari, angajatori sau alte persoane care sint in masura sa ofere recomandari pentru un licentiat in drept.
"Cultures in Dialogue" 2005 - termenul-limita: 17 mai 2005. Asociatia "Cultures in Dialogue" din Danemarca ofera burse in domeniul Relatii Comunitare. Detalii pot fi gasite pe Internet, la adresa: www.people.hojoster.dk. Inscrierile se fac pina la 17 mai 2005. Participantii trebuie sa aiba virste intre 18 si 25 de ani si sa cunoasca bine limba engleza. Vor avea prioritate aplicantii din tarile candidate la aderarea la UE, in special din regiunile cu minoritati nationale si cei care reprezinta organizatii neguvernamentale sau asociatii voluntare de profil. Candidatii trebuie sa fie absolventi de facultate cu diploma de licenta.

Scoala Internationala de Vara - termenul-limita: 15 mai 2005. Universitatea Catolica "Eichstaett-Ingolstadt" ofera burse pentru cursuri de vara in domeniul "Piete si management in Europa". Pot candida absolventii facultatilor cu profil economic. Cursurile se vor desfasura in perioada 2-20 iulie 2005. Detalii se pot obtine la adresa de Internet: www.kueichstaett.de/Fakultaeten/WWF/studium/summerschool/ueberblick. E-mail: sommerkurs@ku-eichstaett.de. Inscrierea se face pina pe 15 mai 2005. Cursurile si studiile de caz vor fi sustinute de profesori cu inalte calificari si o foarte buna reputatie. Scoala de vara ofera sansa de a beneficia de schimburi culturale cu studenti din alte tari si o gama larga de evenimente sociale si culturale, sub forma unor activitati extracurriculare. Cursul se va tine in limba engleza.

Bursele "Sensiblu" - termenul-limita: 15 iunie 2005. Pentru viitori farmacisti, organizatia Junior Achievement Romania si Sensiblu ofera burse in domeniul medicina-farmacie. Acestea se adreseaza studentilor si absolventilor facultatilor de profil. Adresa de contact este Junior Achievement Romania, str. Gen. Nicolae Dona nr. 26 Bucuresti, tel: 201.31.23.194, e-mail: office@jaromania.ro. Detalii la www.sensiblu.com. Inscrierea se face pina pe 15 iunie 2005.

CEU - Diploma in studii avansate de practica legala europeana, termenul-limita: 4 aprilie 2005

Universitatea Central-Europeana Ungaria ofera burse in domeniul Drept comunitar. E-mail de contact: admissions@ceu.hu. Detalii pot fi obtinute la: www.ceu.hu/total_law.html.. Scopul programului este sa reuneasca participanti din diferite tari ale lumii si se adreseaza studentilor din anii terminali ai facultatilor de drept, licentiatilor in drept si celor care profeseaza in domeniu si vor sa obtina mai multa experienta.

Cursul este organizat in mod special pentru oficiali guvernamentali sau pentru cei care isi doresc o cariera in administratia publica ori care vor sa aplice pentru un job in domeniul juridic, in Comunitatea Europeana. Acesta se va desfasura in limba engleza.
Lista documentelor necesare pentru cerere cuprinde: copii dupa actele de studii sau, in cazul celor care nu au obtinut inca licenta, o scrisoare oficiala din partea universitatii, care sa certifice ca sint studenti; dovada de cunoastere a limbii engleze; o scrisoare de motivatie.

Tirg universitar la Bucuresti

Peste 30 de universitati din lume isi vor prezenta, pe 2 aprilie, oferta pentru tinerii din Romania. Manifestarea, sub titulatura Romanian International University Fair - RIUF (Tirg International Universitar), va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti. Intre universitatile participante se afla institutii de prestigiu precum: Harvard, Stanford, UCLA, Pepperdine (din SUA) sau "Queen Mary" si "Regent College" din Marea Britanie. Oferta se adreseaza in principal tinerilor intre 16 si 18 ani, care se pregatesc pentru inceperea studiilor universitare, si celor care se afla in ultimii ani ai studiilor de licenta sau au terminat in ultimii ani si se pregatesc sa urmeze un program de masterat. Tirgul este organizat cu ajutorul financiar al sponsorilor, iar "Evenimentul zilei" e partener media. Inscrierea se face pe Internet, la adresa: www.riuf.ro. Tirgul va avea loc pe 2 aprilie, intre orele10.00-18.00, iar taxa de vizitare pentru cei care nu s-au inscris pe site este de 40.000 de lei/persoana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.