Mai multe gospodarii si doua ateliere de tamplarie din cartierul bucurestean Straulesti au fost distruse, ieri dimineata, de un incendiu izbucnit, din cate se stie pana acum, de la o tigara aruncata de muncitori intr-un maldar de rumegus.

Pompierii, chemati in jurul orei 4,15, s-au deplasat in zona cu 12 autospeciale si mai multe zeci de luptatori, coordonati de generalul de brigada Aurel Udor. Proprietarii imobilelor arse sunt nemultumiti de interventia pompierilor. Ei spun ca acestia au ajuns tarziu in zona, iar instalatiile folosite pentru stingerea focului au functionat prost. Interventia pompierilor a fost dificila si deoarece caile de acces sunt blocate din cauza unor lucrari de canalizare. Presiunea apei la hidrantul din zona este foarte mica. Pe de alta parte, reprezentantii Primariei sectorului 1, in frunte cu Andrei Chiliman, s-au deplasat la locul incendiului abia in jurul orei 9. Pagubele au fost evaluate la 3 miliarde de lei, fara a socoti bunurile si valorile aflate in locuintele distruse.

Pana la gasirea unei alte solutii, autoritatile le-au oferit sinistratilor un adapost provizoriu, la un centru de asistenta situat pe Soseaua de centura a Capitalei. Cei mai multi dintre pagubiti au refuzat insa oferta, preferand sa ramana sa-si pazeasca ceea ce le-a mai ramas din gospodariile distruse de incendiu. Pompierii au stabilit ca incendiul ar fi izbucnit intr-unul din atelierele de tamplarie, care nu avea autorizatie de functionare. Daca acest lucru se va adeveri, atunci patronul firmei va trebui sa-i despagubeasca pe cei ramasi fara adapost. Profitand de prezenta in zona a primarului Chiliman, localnicii i-au reprosat acestuia si alte lucruri, care privesc starea jalnica a strazilor, lipsa gazelor si a canalizarii. Una dintre cele 12 masini de interventie ale pompierilor s-a impotmolit. In cazul in care ar fi plouat, dezastrul ar fi fost mult mai mare, pentru ca nici una dintre masini nu ar fi putut patrunde in zona.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.