Regizorul taiwanez a luat pentru a doua oara Leul de Aur, iar premiile pentru interpretare le-au revenit unor actori veterani la Hollywood: Cate Blanchett si Brad Pitt.
La doi ani dupa ce obtinuse trofeul festivalului venetian cu „Brokeback Mountain“, cineastul Ang Lee a repetat performanta, de data aceasta cu „Se, Jie“, un thriller in mandarina, explicit de decoltat si intesat cu spioni. Regizorul taiwanez i-a dedicat Leul de Aur celebrului Ingmar Bergman, potrivit AFP. Victoria lui Lee, regizor care nu figura pe lista favoritilor, atesta suprematia asiatica de la Venetia, cineasti de pe acest continent cistigind sase din ultimii 10 Lei de Aur. De altfel, Lee nu a fost singurul asiatic premiant al Mostrei, „Zui Yao Yuan de ju Li“ („The Most Distant Course“) fiind declarat cistigator in cadrul Saptaminii criticii, iar juriul, format exclusiv din regizori, a fost prezidat de chinezul Zhang Yimou.

Distinctiile pentru actorie le-au revenit americanului Brad Pitt, pentru rolul din „The Assassination of Jesse James by the Coward Harold Ford“, si australiencei Cate Blanchett, pentru interpretarea ei din filmul despre biografia lui Bob Dylan, „I'm Not There“. Nici unul dintre cei doi actori nu a fost prezent la ceremonia care incheia Mostra, dar Blanchett a transmis o declaratie care a fost citita pe scena.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.