Cineastul Adrian Popovici a inceput saptamina trecuta filmarile la lungmetrajul „Povestea unui secol“, in care va juca si actrita Vanessa Redgrave. Cotidianul a aruncat un ochi pe o varianta a scenariului.
Cunoscut pentru lungmetrajul „Vlad the Impaler“, cineastul Adrian Popovici a obtinut 430.000 de lei in 2005, in urma contestatiei depuse la CNC privind rezultatele concursului de scenarii. Restul banilor pentru „Povestea unui secol“ s-au strins de la agentii de publicitate si din finantari private. Filmarile au inceput saptamina trecuta. Rolul protagonistei, Eva, va fi jucat de celebra actrita Vanessa Redgrave (foto), careia i se vor alatura actori straini precum Amy Hayes (care va interpreta rolul personajului principal in tinerete), si Vincent Regan din „300 - Eroii de la Termopile“, a declarat Adrian Popovici pentru NewsIn. Maia Morgenstern va putea fi vazuta in rolul mamei Evei. Restul distributiei ii include pe Coca Bloos, Madalina Ghitescu, Claudiu Bleont, Vlad Radescu si Mihaela Radescu. Filmarile au luat startul la Sinaia, dar vor poposi si la Caciulati, Caldarusani, pe litoralul Marii Negre si in studiourile Media Pro (Buftea). Scenariul, scris de Radu Aneste, se bazeaza pe romanul lui Radu Tudoran „Intoarcerea fiului risipitor“.

Ca si in filmele americane despre Al Treilea Reich, in care se vorbeste de obicei o engleza fluenta, si in lungmetrajul lui Popovici personajele vorbesc exclusiv in limba Albionului. Numai ca nu fluent. Gasesti exprimari savuroase, care par traduse din romana in engleza cit se poate de direct.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.