Ieri dupa-amiaza, in cadrul galei finale a Concursului International „George Enescu“, desfasurata la Ateneul Roman, au fost desemnati cistigatorii competitiei de interpretare la pian si vioara.
Primele doua locuri ale competitiei de pian au fost adjudecate la aceasta editie de catre Rusia. Pianistul Eduard Kunz, absolvent al Conservatorului „Ceaikovski“ de la Moscova, a cistigat locul intii, fiind urmat de conationalul sau, Evgheni Cherepanov, care studiaza la Hanovra. Premiul trei i-a revenit americanului Christopher Falzone, caruia o sonata de Enescu i-a adus, de asemenea, si premiul special pentru interpretare.

In cadrul competitiei pentru vioara, juriul a decis ca marele premiu sa-i fie acordat italiencei Anna Tifu. Interpreta coreeana Harim Chum, care s-a plasat pe locul doi, a fost urmata de singurul roman care s-a calificat in finala concursului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.