Cuplul perfect: el, bogat - ea, frumoasa.In timp ce femeile pun pret pe bogatie atunci cand isi aleg partenerul, acesta se simte atras mai ales de aspectul fizic, se arata intr-un studiu de specialitate
Principalul atu pe care un barbat il are in fata unei femei este avutia. La randul lor, acesta pune pret pe frumusetea celei care ii sta alaturi.
In ambele cazuri, comportamentul si modul de a gandi sunt trecute pe plan secund, releva o cercetare americana, preluata de BBC News. Astfel, barbatii se simt prinsi in capcana unei casnicii nedorite, dupa ce s-au lasat sedusi de ideea unei aventuri sexuale.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Indiana au urmarit comportamentul a 46 de persoane care au participat la o sesiune de intalniri-fulger.
Acestia au descoperit ca barbatii sunt mult mai inclinati sa se indragosteasca de femei mai atragatoare, in timp ce reprezentantele sexului frumos opteaza instinctiv catre barbatii care le ofera siguranta financiara.
S-a mai constatat ca barbatii sunt mult mai dispusi sa mearga la prime intalniri in comparatie cu femeile, care sunt mai reticente la ideea de a se intalni cu barbati necunoscuti, informatii cuprinse in rapoartele Academiei Nationale de Stiinta.
Intalniri la minut, metoda de observare a criteriilor de selectie
Intalnirile-fulger au devenit o metoda foarte populara de a cunoaste posibili parteneri. Acestea se bazeaza pe intalniri de cateva minute, timp in care partenerii trebuie sa incerce sa se cunoasca pe cat de bine posibil. Cercetatorii considera ca intalnirile la minut sunt o cale eficienta de observare a criteriilor de selectie utilizate atat de femei, cat si de barbati.
Pe durata studiului participantilor li s-au pus intrebari referitoare la aspectele pe care le vizeaza atunci cand intalnesc o persoana. Cel mai frecvent raspuns a fost ca fiecare dintre noi cauta sa regaseasca la partener propriile trasaturi.
Insa imediat ce intalnirile-fulger au inceput, participantii au confirmat tiparele, potrivit carora femeile sunt atrase de bogatie, iar barbatii sunt atrasi de frumusetea partenerelor. Totodata s-a observat ca, in timp ce barbatii doreau sa revada peste jumatate din partenerele intalnirilor-fulger, majoritatea femeilor au dorit sa revada doar o treime din barbati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.