Ii vezi cu rucsăcelul in spate, așteptand in fața școlii să intre la ore. Alături de micuți nu stau, insă, părinții sau dădaca. Un adevărat luptător, din cadrul firmei de pază BGS, dotat cu armă de foc, baston telescopic și spray paralizant, il conduce zilnic pe prichindel la școală și este mereu in alertă! Cam așa decurge orice ieșire a copiilor de persoane cu nume sonore sau a bogătașilor. Totodată, președintele BGS, Bogdan Oprea, recunoaște că agenții, chiar dacă iși fac temeinic datoria de a-i proteja pe micuți, uneori prestează și serviciile unei dădace. De exemplu, ii ajută pe copilași la teme.
"Copiii scot ce-i mai bun din tine. Dacă un copil nu reușește să te facă să zambești, atunci nimic nu o poate face", spune șeful BGS, Bogdan Oprea, care este și tatăl unui adolescent de 14 ani. Nu de puține ori i s-a cerut o gardă de corp, pentru un copil, iar el nu se lăsa deloc uimit de cerințe, ba chiar le incurajează. In prezent, spune directorul BGS, agenții solicitați pentru odrasle sunt de ordinul zecilor.

Protejații sunt, de obicei, copiii unor oameni cu nume public, sau cu bani. Mai bine să previi, spune Bogdan Oprea, decat să aștepți să se intample: "Nici un președinte roman nu a fost asasinat, dar asta nu inseamnă că n-are SPP". "Intotdeauna, ținta celor care iți vor răul sau banii, va fi copilul tău. Și eu am trecut prin asta, acum mulți ani, cand patru indivizi au incercat să-mi atace familia", incepe Bogdan Oprea să povestească.

"Chiar și acum mă bucur că in momentul respectiv, soția și fiul, atunci in varstă de doar 3 ani, erau insoțiți de cainele nostru și de un luptător BGS. Se plimbau prin parc. Din senin, dintr-o mașină au țașnit patru indivizi inarmați cu bate și au sărit asupra lor", iși amintește bărbatul, incruntandu-și sprancenele. "Intr-o fracțiune de secundă cainele a sărit pe ei, iar agentul i-a imobilizat. Ulterior am aflat că cei patru voiau să se răzbune pe mine pentru că i-am dus de mană la poliție, pentru furt", ne povestește directorul BGS.

Misiunea cea mai importantă a unui luptător este să prevină răpirea, dar se pare că, nu de puține ori, agenții ocupă și postul unei dădace profesioniste. Oricat de inarmați pană in dinți ar fi luptătorii, odraslele bogătașilor nu prea ii diferențiază de membrii familiei. "Uneori se intamplă ca micuții să le ceară bodyguarzilor să ii ajute la teme, sau să ii incalțe. Nu poți să stai incruntat și drepți in fața unui prichindel", ne explică zambind Bogdan Oprea.

Bogdan Oprea
"Un agent mi-a povestit că și-a luat filme in care Van Damme era dădacă, pentru că nu se putea ințelege cu cei doi frați pe care-i avea in grijă. Zicea că atunci cand ii duce la școală cei doi se bat in mașină, mai primește și el călcaie in cap sau il trag de păr", povestește el razand.

"Dar după o vreme au inceput să se ințeleagă, iar agentul a spus că și pe gratis ar face-o! Pe langă indatoririle lui de bodyguard, ii ajută pe micuți in fiecare dimineață să se incalțe, le răspunde la intrebările legate de școală și chiar a devenit un bun critic de artă, dandu-le note pe desene", incheie Bogdan Oprea surazand.

Tarife intre 2,5 și 200 de euro, in funcție de situație

Pentru protecția copilului dumneavoastră trebuie să scoateți din buzunar o taxă cuprinsă intre 2,5 euro și 200 de euro pe oră, pentru pază umană. Reprezentanții firmei stabilesc tariful exact in funcție de mai multe criterii: tipul serviciului, gradul de dificultate și durata.

Rebecca și Sarah, fetițele impresarei, sunt foarte mandre cu bodyguard-ul lor, Dragoș. Tanărul este cel care le duce și le aduce de la școală, le dă de mancare și le ține de urat, la joacă. La numai 22 de ani, Dragoș are experiență in crescutul copiilor. După ce s-a ocupat de băiețelul lui Reghe (iubitul Anei), a fost plasat acum in casa fetelor Prodan, devenind omul lor de incredere.