Operatorii de turism mizeaza pe faptul ca in acest final de sezon reducerile consistente vor face ca si ultimele chartere sa fie pline. In septembrie se mai poate face plaja in aproape toate destinatiile traditionale pe piata romaneasca: Turcia, Spania, Grecia, Egipt si Tunisia. In cazul ultimelor tari se mizeaza pe faptul ca vinzarile vor merge bine si in luna octombrie.

Turistii care opteaza pentru luna septembrie au de unde alege. „In aceasta perioada, curse charter catre destinatii unde romanii pot face plaja se organizeaza pentru Tenerife, Tunisia si Egipt. E de retinut ca, dupa prima jumatate a lunii octombrie, Tunisia si Egipt ramin singurele destinatii pe curse charter din Romania. Pina atunci insa mai sint trei sau patru zboruri pentru Creta, Corfu, Rhodos, Mallorca, Antalya, Costa Brava si Malta“, spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro. Un concediu in aceasta perioada se poate dovedi o alegere profitabila daca si vremea tine cu turistii. „Preturile scad cu indici cuprinsi intre 15 si 50%, in functie de fiecare destinatie in parte, iar temperaturile sint potrivite pentru un sejur reusit. Cele mai mici variatii la pret sint inregistrate pentru Egipt, iar cele mai mari, pina la 50%, pentru Bulgaria si Tunisia“, precizeaza Ciprian Enea.

Turcia ramine o destinatie populara pentru romani in perioada verii, mai ales multumita pachetelor all-inclusive. Cei care vor sa mearga in vacanta in septembrie pot gasi, in Antalya de exemplu, oferte pentru un hotel de 3 stele, in regim all-inclusive, cu 380 de euro pentru o saptamina. In cazul in care se opteaza pentru 4 stele, atunci pretul va fi, pentru un pachet similar, de 410-420 de euro. Daca se cauta un hotel de 5 stele, atunci se vor plati in jur de 480-500 de euro pentru o saptamina de cazare all-inclusive.

Insulele grecesti pot fi o alta destinatie potrivita pentru aceasta perioada. „Luna septembrie este indicata pentru o vacanta in insulele grecesti. Recomand Creta celor care vor o atmosfera pur greceasca. Cine vrea un relief mai salbatic, cu plaje izolate si o atmosfera venetiana, poate merge in Corfu“, spune Mircea Vladu, manager la agentia Prestige Tours. Un pachet care include o saptamina de cazare, cu demipensiune, intr-un hotel de 3 stele din Creta, costa in aceasta perioada in jur de 320-360 de euro. In cazul in care se opteaza pentru un hotel de 4 stele, atunci se vor plati 450-500 de euro, in vreme ce pentru un hotel de 5 stele, preturile sint in jur de 580-600 de euro. Cei care aleg Corfu pot plati in jur de 380 de euro pentru o saptamina de cazare, cu demipensiune, intr-un hotel de 3 stele, aproximativ 420-480 de euro pentru un hotel de 4 stele, in aceleasi conditii, si peste 600 de euro la un hotel de 5 stele