Conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori olandezi se pare ca telefoanele mobile afecteaza aparatura medicala din spitale.
Din aceasta cauza, autoritatile britanice au interzis in prima instanta utilizarea telefoanelor mobile in incinta spitalelor, ca mai tirziu sa revina asupra deciziei prin a permite utilizatorilor sa foloseasca terminalele in zone special amenajate. Dar cercetatorii au declarat ca restrictia trebuie mentinuta in continuare in zonele de risc maxim deoarece efectele telefoniei mobile asupra aparaturii medicale pot fi mult mai grave. Mai bine de jumatate dintre aparatele de ventilatie testate de catre grupul de cercetatori olandezi s-au dereglat in momentul in care a fost deschis un telefon mobil in preajma lor. Au fost verificate in total 61 de aparate medicale diferite, dintre care mai mult de jumatate au fost afectate de prezenta unui telefon mobil. In urma studiului s-a demonstrat ca cele mai putin nocive telefoane mobile pentru aparatura din spitale sint cele 3G. Pentru ca acestea sa afecteze un aparat medical trebuie sa fie la doar citiva centimetri de el in timp ce modelele mai vechi pot afecta aparatura chiar si de la trei metri distanta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.