Personajul ultimei carti a celebrului scriitor este o tiganca din Romania.

Ultimul roman al lui Paulo Coelho, „Vrajitoarea din Portobello”, va fi lansat in Romania pe 14 septembrie, la editura Humanitas. Romanul spune povestea unei tinere tiganci din Transilvania care ajunge sa schimbe viata celor care au intalnit-o.

„Vrajitoarea” s-a nascut in Romania si nu avea vreun nume. In Beirut, parintii adoptivi ii spun Sherine. Apoi primeste numele zeitei intelepciunii, Atena. Calatoreste in toata lumea, cautandu-se pe sine, si afla mult mai mult decat sperase - afla adevarul despre lumea in care traieste. Va deveni Vrajitoarea din Portobello. Iar marturiile contureaza un destin de exceptie. EVZ publica in exclusivitate fragmente din carte, precum si un interviu cu scriitorul brazilian.

Reporter: De ce ati ales ca povestea Atenei sa fie spusa de personaje, in loc sa scrieti un roman traditional, in care povestea este relatata dintr-un singur punct de vedere?

Paulo Coelho: Cred ca fiecare dintre ele o vede in felul sau. In „Vrajitoarea din Portobello”, Atena, ca personaj care se daruieste, care se dedica pentru a-si urma visul, putea fi descrisa conform conventiilor literare traditionale. Insa eu am preferat sa-i pun pe altii sa vorbeasca despre ea, cea care a riscat, si fiecare sa o judece in felul sau, in functie de experienta proprie. Astfel, avem barbatul indragostit, maestra, discipola, maestrii pe care ea ii intalneste pe drum; fiecare proiecteaza o imagine a Atenei si a lumii ei si, in acelasi timp, vorbesc despre ei insisi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.