Dupa cinci zile dedicate muzicii contemporane romanesti, festivalul isi etaleaza personalitatile din strainatate, iar primul sfirsit de saptamina de la „Enescu“ aduce nu mai putin de sase concerte care promit sa-i tina ocupati pe amatorii de muzica clasica din Capitala.

Cele trei concerte programate simbata la numai o ora diferenta i-au facut pe multi sa suspine probabil, vazindu-se nevoiti sa aleaga intre muzica de camera, opera si lucrari pentru pian si orchestra. Seara de 8 septembrie se va deschide la Sala Palatului, la ora 17.00, cu ansamblul de camera al celebrului violonist israelian Pinchas Zukerman, care va concerta alaturi de sotia sa, violoncelista Amanda Forsyth, violonista Jessica Linnebach si alaturi de violistii Jethro Marks si Ashan Pillai. Cvintetul Zukerman Chamber Players va interpreta la Ateneul Roman, pe linga trioul de coarde „Aubade“ al lui George Enescu, doua lucrari cu care s-a bucurat de un enorm succes in timpul turneelor de anul trecut: Cvintetul cu doua viole in mi bemol major, de Dvorak, si Cvintetul cu doua viole in do minor, de Mozart. De altfel, se asteapta ca ansamblul lui Zukerman sa lanseze anul acesta un CD cu interpretarea unor cvintete de Mozart si Dvorak, printre care si cele pe care le va cinta la Bucuresti.

Iubitorii de opera vor lua cu asalt probabil sala destul de mica a Operei Nationale, unde va avea loc o reprezentatie speciala din „Carmen“, de Bizet, cu celebrul tenor Jose Cura in rolul lui Don Jose, alaturi de mezzo-soprana israeliana Hadar Halevy (Carmen), soprana romana Nicoleta Ardelean (care de altfel si-a si facut debutul international cu rolul Michaelei, la Opera du Rhin din Strasbourg) si alaturi de baritonul Stefan Ignat (Escamillo). Tenorul argentinian de 45 de ani si-a cistigat o solida reputatie internationala prin interpretarile intense si originale, fiind primul artist care a cintat si a dirijat in acelasi timp, atit in perioada concertelor, cit si a inregistrarilor.