Cand treceti prin perioade stresante, sunteti bolnav sau tocmai ati suferit o interventie chirurgicala, este important sa aveti grija de dieta. Sunt cateva alimente care va pot pune repede pe picioare, deoarece va cresc imunitatea si va ajuta sa va simtiti mai bine.

Specialistii site-ului WebMd si nutritionistul Alina Jiletcovici va invata ce sa treceti pe meniu. Este vorba despre proteine, calciu, fibre si vitamine. Preparatele de la fast-food va pot ingreuna situatia. Contin multa sare, grasimi si glucide.

Fasole si shake-uri de proteine

Cand va simtiti lipsiti de energie, cele mai importante sunt proteinele. „Ele va ajuta sa va refaceti structurile celulare. Sunt un fel de „caramizi” pentru organism”, explica medicul nutritionist Alina Jiletcovici, de la Cabinetul Mosilor din Bucuresti.

Specialistii in nutritie va sfatuiesc sa va ganditi la mancare ca la un medicament. „Proteinele dau forta organismului si ajuta la intarirea masei musculare”, sugereaza Rachel Beller, consilier nutritional in oncologie la „John Wayne” Cancer Institute, California (SUA).

Daca nu vreti sa va hraniti cu preparate din carne, puteti sa va pregatiti shake-uri cu pudra de proteine. Adaugati lapte de migdale, fructe de padure inghetate si cateva felii de banane.