Procesarea cadavrelor de animale la Protan umple comunele Popesti-Leordeni, Berceni si sudul Capitalei de emanatii insuportabile.

De ani intregi, pe seara sau dimineata devreme, in sudul Capitalei miroase greu, a cadavru. Oamenii din zona spun ca procesarea subproduselor de origine animaliera de la firma Protan face, adeseori, irespirabil aerul din sudul orasului.

Ironic este faptul ca sediul Protan se afla pe Strada Ecologistilor. Reprezentantii firmei sustin insa ca mirosul vine si de la alte surse, nu numai de la ei.

In plus, spun acestia, exista un program de modernizare a instalatiilor, care urmeaza sa fie pus in practica pana in 2015. Oamenii care locuiesc in Popesti-Leordeni, comuna Berceni si cartierele Titan sau Berceni s-au resemnat deja.

„Ne-am obisnuit asa”

Tudora Mitrache, 58 de ani, isi plimba nepotul pe o strada din Popesti. Femeia zice ca s-a obisnuit deja cu duhoarea si ca nu se mai face mare caz de asta.

„Dimineata sau seara e ingrozitor. Ne-am obisnuit asa. Traim cu gandul ca dispare, ce sa facem?... Hai, ca noi suntem mai feriti, dar nu stiu cum o fi de aia care e aproape. aia aproape de linia de centura. Aicea vine, asa, un val!”, zice femeia.

Ea stie ca e de la Protan, adica „fabrica de oase”. Explica: „Cleiul ala care-l face ei din oase, nu stiu, le fierbe, ce le face, ca miroase de ani de zile”. Locuieste de 30 de ani in Popesti, dar stie ca „de cand e fabrica asta pute ingrozitor”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.