La Dinescu in Cetate... vant de Odisee bate

"A fost extraordinar. Am intalnit peste tot romani - vorbesc de 2001, cand nu erau asa multi romani in lume. La Itaca, o femeie nascuta la Braila, prin 1936 sau 1937, ne astepta imbracata in costum popular si a venit sa ne intrebe daca mai exista la Braila Piata Saraca. A fost primita regeste pe vas, salutata de toata lumea, a primit cadouri (...) La ora 5 dimineata, cand vasul nostru ridica ancora, era o singura femeie imbracata in costum national care ne facea cu mana si aceea era romanca. E un exemplu de intalnire. Si aceasta este ideea: de a ne intalni, de a ne cunoaste mai bine", povesteste actorul Virgil Ogasanu despre precedentele peripluri din cadrul proiectului "Odiseea Dunarii".

Continuand calatoriile din 2001 si 2003 pe Mediterana, respectiv pe Marea Neagra, editia actuala a Odiseei Dunarii a inceput sambata, la Viena, si se va derula, pe parcursul a 15 zile, pana la Giurgiu.

Initiat de Institutul International de Teatru Mediteranean (IITM), proiectul marcheaza de data aceasta intrarea Romaniei si a Bulgariei in UE. "Este un semnal cultural in tarile dunarene, cu ocazia aderarii la Uniunea Europeana. Purtam acest mesaj impreuna cu alte tari francofone", a declarat actorul Virgil Ogasanu, membru al IITM, citat de Mediafax.

Peste o suta de actori, poeti, muzicieni si dansatori s-au imbarcat sambata la Viena, iar pe 10 septembrie sunt astepati la Turnu Severin, unde Virgil Ogasanu va sustine recitalul "Iona" (foto) de Marin Sorescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.