Pentru ca se apropie inceperea anului universitar, specialistii imobiliari spun ca tarifele pentru inchirierea unei locuinte au crescut cu pana la 50%.

De la inceputul acestui an si pana acum, chiriile la apartamentele si garsonierele din Ploiesti au crescut in medie cu 30%. Mai mult decat atat, exista situatii cand acestea s-au dublat, sustin reprezentantii agentiilor imobiliare din oras.

Cele mai marii chirii sunt cerute pentru locuintele din zonele centrale ale orasului, cum ar fi Centrul Civic, Bulevardul Republicii, Bariera Bucuresti si Cartierul 9 Mai, unde o garsoniera se inchiriaza cu 300 de euro, iar un apartament cu doua camere - cu 500 de euro.

In schimb, o garsoniera confort II sau una confort I, dar situata intr-un cartier marginas, poate fi inchiriata cu 150 de euro, iar un apartament cu doua camere cu 200 de euro.

„E normal sa cer 500 de euro”

„Pentru acelasi apartament pe care un client il putea inchiria in primavara cu 300 de euro pe luna, acum proprietarul cere 400 si chiar 500 de euro. S-a ajuns aici din cauza cererii foarte mari de spatii de locuit, in raport cu oferta destul de redusa de pe piata. In plus, raportul cerere-oferta va fi si mai dezechilibrat din cauza studentilor, care nu vor avea toti locuri in caminele Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti”, explica situatia Constantin Petrache, agent imobiliar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.