20 de perechi s-au inscris sambata la concursul “La pas prin Bucuresti”, initiat de Muzeul Municipiului Bucuresti, Fundatia Kiwanis si Asezamintele Brancovenesti.
Concursul este initiat de muzeograful Dan Falcan si profesoara Mariana Bosca. Participantii au ocazia sa afle mai multe despre orasul in care traiesc, citind materialele puse la dispozitie si batand la pas strazile centrului istoric (bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei, bulevardul Bratianu si Splaiul Independentei).
Totodata, toti vor castiga, fie marele premiu constand intr-o cina in doi la restaurantul Select, fie carti despre istoria Bucurestiului sau bilete la film.

Faza finala va avea loc pe 15 septembrie, cand echipele vor raspunde intrebarilor comisiei si vor trebui sa completeze o harta a Centrului istoric cu strazile care vor lipsi intentionat din schitele date de organizatori. Participantii sunt in majoritate tineri sub 22 de ani, studenti la diverse facultati, dar sunt si doua pensionare de 68 si, respectiv, 69 de ani. Toti sunt bucuresteni care isi iubesc orasul si vor ca prin acest mod placut sa afle mai multe despre urbea in care locuiesc. Dan Falcan a declarat pentru ziarul nostru ca se doreste o permanentizare a concursului, care se va desfasura in fiecare an, in septembrie, luna Bucurestiului, aleasa pentru ca pe 20 septembrie 1459 apare prima atestare istorica a orasului Bucuresti, mentionat intr-un hrisov al lui Vlad Tepes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.