Primele scurtmetraje realizate de tinerii regizori romani premiati la festivalurile internationale de film ruleaza de vineri, in aer liber, in Rahova.
Stangaciile de inceput ale tinerilor regizori si primele idei de film, puse in practica la absolvire, vor putea fi vizionate, de vineri, la gradina de cinema E-Uranus. Pana pe 13 septembrie, o serie de proiectii in aer liber „sufla praful” de pe vechile pelicule ale tinerilor cineasti din noul val. Inainte de a-si castiga notorietatea, Tudor Giurgiu, Cristian Mungiu, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Catalin Mitulescu sau Cristian Nemescu au exersat arta de a face film cu bani putini, in scurtmetraje.

Focusul special pe „noul val” incepe vineri, de la 20.45, cu scurtmetrajele „Vecinii”, „Fara urme” si „Singur pe lume”, de Tudor Giurgiu. Dintre primele incercari ale regretatului regizor Cristian Nemescu au fost alese „Mihai si Cristina” si „Poveste la scara C”, o istorie amuzanta de cartier, cu Maria Dinulescu si Alex Marginean.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.