Dupa trofeul Palme d'Or de la Cannes, membrii Federatiei Internationale a Criticilor de Film vor acorda pentru a doua oara titulatura de Cel mai bun film al anului, peliculei „4 luni, 3 saptamani si 2 zile" regizata de Cristian Mungiu.

Site-ul oficial al festivalului de la San Sebastian anunta ca cineastul roman va primi Marele premiu Fipresci, in timpul galei de deschidere, pe 20 septembrie, iar filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile", va deschide sectiunea Zabaltegi-Pearls.

Marele Premiu Fipresci se acorda din anul 1999 la festivalul de film de la San Sebastian, celor mai buni regizori ai lumii si a mai fost anterior decernat unor cineasti de renume precum Pedro Almodovar, Kim Ki-Duk sau Jean-Luc Godard, informeaza NewsIn.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va avea premiera in cinematografele din Romania pe 14 septembrie, la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov, dupa care, timp de o luna, va pleca intr-o caravana in orasele din tara in care nu exista cinematografe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.