Tot mai multi locuitori din zona Bazinului Marii Negre vor emigra in Vestul Europei din cauza dificultatilor economice pe care le accentueza seceta excesiva, a declarat astazi, ministrul mediului Attila Korodi.

"In cadrul Consiliul Informal de Mediu, desfasurat la Lisabona in urma cu doar cateva zile, unul din punctele de vedere sustinute de Romania vizeaza faptul ca tendinta de emigrare a populatiei din zona Ucraina, Moldova, Romania se va accentua in perioada urmatoare din cauza secetei excesive cu care se confrunta Bazinul Marii Negre. Situatia va fi creata de faptul ca seceta influenteaza negativ economia si conditiile de trai. Observam, asadar, ca populatia din aceste zone opteaza pentru alte activitati din Europa de Vest si de Nord-Vest", a explicat ministrul mediului si dezvoltarii durabile.

Acesta a mai precizat ca, potrivit unei analize realizate si prezentate, in cadrul Consiliului, de catre reprezentantii Academiei Franceze, Romania se situeaza intre statele in care cantitatile de precipitatii care se vor inregistra in urmatoarele decenii vor fi reduse cantitativ. "Avem nevoie, asadar, de o strategie pe termen lung privind combaterea efectelor secetei, atat pe plan social, cat si la nivel economic.”, a declarat ministrul mediului.

Attila Korodi a mai aratat ca dezbaterile din cadrul Consiliului s-au axat pe Comunicarea elaborata de catre Comisia Europeana privind un prim set de politici, obiective si masuri de diminuare a efectelor secetei. Ministrii mediului au sustinut nevoia adaptarii politicilor din agricultura si a coordonarii transfrontiere a planurilor de management al apei. De asemenea, s-a stabilit infiintarea unui Observator European de Seceta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.