Specialișii in domeniu spun că in ultima vreme s-au dezvoltat tot mai multe sisteme de protecție a tranzacțiilor pe internet. Pentru a crește siguranța plăților online, mai multe bănci au implementat programe securizate, care oferă condiții de siguranță deplină pentru plățile pe internet.

La acest moment, 10 bănci, respectiv BCR, BRD, Unicredit Țiriac Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC, ING, Banc Post, Romexterra Bank și Raiffeisen utilizează 3D Secure, recunoscut prin intermediul siglelor „MasterCard Secure Code” și „Verified by VISA”, un program care le oferă siguranță clienților cand vine vorba despre o plată pe internet. „Prin aces sistem se autentifică, prin metode specifice, toți participanții inr-o tranzacție pe internet-cumpărătorul, băncile implicate și vanzătorul - inainte ca cererea de autorizare a sumei de plată să fie lansată către banca clientului.

In acest fel, riscul de fraudă este diminuat și posibilitatea ca tranzacția să nu fie validă este minimă. Magazinele virtuale unde acest sistem este operabil afizează pe site-urile lor logo-uri „MasterCard Secure Code” și „Verified by VISA”, se arată intr-o analiză realizată de specialiștii conso.ro.