Cinci tari comunitare prinse intr-un program coregrafic al carui rezultat a fost prezentat la CND.
"The migrant body" este compus din doua parti puternic contrastante, care au reliefat doua feluri distincte de a face dans contemporan. Astfel, italianca Sonia Brunelli, in "Migrant Body #1", a creat un spectacol destul de uscat, partial ratat - tema hiper-reflexiva a nasterii/disparitiei rationalitatii umane, a transformarii animalului in om, a crispat atat publicul, cat si dansatorii, care au evoluatinhibat, fara forta: pe scurt, un spectacol cu o miza intr-atat de mare incat nu a putut fi dusa. La capatul celalalt, "Migrant Body #2", spectacolul estoniencei Triina Reemann, pune tema migratiei in termeni mai simpli, mixand miscari coregrafice din tara fiecarui dansator prezent in proiect; rezultatul - un proiect extrem de coerent, accesibil, cucerind prin caldura.

Spectacolele despre care vorbesc sunt ultima parte dintr-un program de cercetare coregrafica, incluzand coregrafi si dansatori din cinci tari ale UE (Estonia, Marea Britanie, Italia, Olanda, Romania). Romania a fost reprezentata de coregraful Florin Fieroiu si dansatoarele Andreea Capitanescu si Andreea Novac. In prima parte a programului, cei cinci coregrafi, lucrand pe rand cu 5 dansatori, au facut fiecare cate un spectacol, prins pe video de un artist vizual. Pregatirea a durat doua saptamani, fiind asigurata prin rezidente la Bucuresti, Liverpool, Pärnu, Rotterdam, Groningen, Bassano del Grappa si Venetia. Cu aceste proiecte, coregrafii "au aplicat" pentru faza finala a programului, cu doua nume castigatoare - cel al Soniei Brunelli si al Triinei Reemann. Au urmat alte stagii de o luna, in care proiectele au fost slefuite si au prins consistenta unor spectacole. Toata povestea programului a fost adunata pe un CD, "The Migrant Body", lansat o data cu spectacolul, in cadrul turneelor prin cele cinci tari participante la proiect. Pana acum, spectacolul a calatorit la Bassano del Grappa, Liverpool, Sibiu, Bucuresti; urmeaza turnee la Pärnu si Groningen.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.