Mai am un singur dor...

Un mic templu de - sa zicem - 40 m patrati, in care pe perete e un ecran mare, pe care zi si noapte, ani si ani, la infinit, sa se proiecteze filme sau DVD-uri, clipuri etc., niste boxe serioase, in timp ce noi, asa cum dam bir cu fugitii, sa ne aflam in niste sticlute intr-un raft... asta-i cenusa lui Covaci, a lui tandarica, Ioji etc... de ce sa ne manance viermii intr-un cimitir, incalecati claie peste gramada, asa cum e business-ul mortuar, cand putem sa rezistam elegant, curat si cu trimitere in viitor? Pe un perete sa fie trei robinete, unul cu tuica, altul cu vin, altul cu bere si cine vrea sa stie cine a fost Phoenix sa vina si sa se bucure ca am existat.

Poate ca va fi ultima sarbatorire, in conditiile de fata, nu stiu cati ani vom mai bate la tobe asa cum se bate la noi sau vom tine chitara pe umeri.

M-as bucura sa stau intr-o sala in public si sa aplaud o noua formatie Phoenix, sa demonstram ceea ce altii nu au reusit, NEMURIREA!!!

Tinerete vesnica

Am inceput un proces de intinerire a formatiei.Am inlocuit, asa cum au cedat unii si altii (de la Moni Bordeianu, Kamocsa Bela, Claudiu Rotaru, Pilu Stefanovici, Gunther Reininger, Zoli Kovacs, Liuba Cornel, Costin Petrescu... insir doar pe unii dintre cei aproximativ 40 de artisti de cea mai mare calitate ce au contribuit la succesul numelui de Phoenix), cu tinere talente ca Mircea Baniciu, Iosif Kappl, Tom Buggie, Ivan Kopilovici, Mani Neumann, Dzidek Marcinkiewicz, Alin Oprea, Lucian Cioarga, Tavi Colen, Jools Cooper, Malcom J Lewis, ca si altii care ii inlocuiesc de la caz la caz pe acestia... ca Bogdan Bradu, Guillermo Corujo Dominguez... Lista e lunga si ceea ce as vrea sa se inteleaga este ca Phoenix e un produs pur spiritual, la care multi au contribuit.

In momentul de fata, cine e cu mine pe scena este Phoenix, coborand sunt Colibri, Pitulici sau ...

Ar fi fost si imposibil ca toti acesti talentati muzicanti sa nu aiba si proiecte proprii, care sa le reprezinte viziunile si personalitatea.

La Vama Veche l-am aplaudat pe Mircea Baniciu si l-am felicitat pentru (dupa parerea mea) cel mai reusit numar din festival, iar acasa ascult CD-uri cu muzica tiganeasca sau macedoneana, creata de Ovidiu Lipan impreuna cu alti talentati... si lista se poate prelungi. Ba chiar si eu mi-am permis sa apar singur la FOLK YOU! si sa cant cateva dintre melodiile cu care am crescut si mi-am format gustul.