Cei care dorm mai puțin de patru ore și jumătate pe noapte lucrează cu 93 de minute mai mult in timpul săptămanii și cu 118 minute mai mult in zilele libere de la sfarșitul săptămanii.

Studiul cercetătorilor americani, publicat in revista de specialitate „Sleep", a cuprins aproape 50.000 de participanți. Cercetarea a durat trei ani, din 2003, 2004, pană in 2005, și a relevat că aceia care dorm in jur de 11 ore pe seară muncesc cu aproximativ 143 de minute mai puțin in timpul săptămanii și cu 71 de minute mai puțin in weekend.

Persoanele cu ore reduse de somn, pe langă timpul suplimentar petrecut muncind, reușesc să se dedice și socializării, studiului și treburilor casnice, față de cei care dorm mai mult. In comparație, timpul petrecut in fața televizorului crește și el la persoanele care dorm multe ore pe noapte. „Grupul de varstă care doarme cel mai puțin, dar petrece cel mai mult timp muncind este cel de 45-54 de ani", a descoperit dr. Mathias Basner impreună cu colegii de la Universitatea din Pennsylvania.