Sindicalistii din invatamint ii cer demisia ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, dupa ce acesta a decis ca admiterea la liceu sa se faca pe baza notelor de la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, plus media generala din clasele V-VIII.

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale il acuza pe ministru ca "decizia incalca legile in vigoare privind parteneriatul social conform carora astfel de decizii nu pot fi asumate decit in cadrul Comisiei de dialog social dupa consultarea tuturor partenerilor", dupa cum spune Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Pentru profesorii din sindicat este un lucru bun ca testele nationale pe care le dadeau elevii la sfirsitul clasei a VIII-a au fost eliminate. "Insa problema admiterii nu se va rezolva deloc. Nu vad rostul unei medii facute cu notele de la tezele unice, atit timp cit ele se gasesc deja calculate in media de la romana, matematica si la ce mai dau elevii teza", declara Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale. Reprezentantul sindicalistilor vine si cu o solutie: "Daca ministrul tot vorbeste de descentralizare, atunci sa lase metodologia de admitere la decizia liceelor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.