Controlul efectuat pe litoral de mai multe institutii ale statului, in cea de-a doua jumatate a lunii august, a scos la iveala peste cinci mii de nereguli. Inspectorii au descoperit deficiente in privinta conditiilor de cazare pentru turisti, deseuri aruncate la intamplare si alimente fara documente de provenienta.
Totalul amenzilor aplicate agentilor economici a ajuns la 1,5 milioane lei. Jandarmeria, Garda Financiara si Oficiul pentru Protectia Consumatorului au mai scos la iveala faptul ca multi operatori de plaja nu si-au respectat contractele cu Directia Apelor "Dobrogea Litoral".

Secretarul de Stat Emanoil Negut a declarat ca inspectorii verifica si turismul la negru, pentru a-i determina pe particulari sa intre in legalitate. Emanoil Negut a mai spus ca institutiile statului vor inainta, la toamna, initative legislative si pentru revizuirea amenzilor, astfel incat acestea sa fie pe masura neregulilor descoperite.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.