Social 31 August 2007 00:14
Pe 4 septembrie va avea loc, la Centrul Cultural roman din Londra o prezentare cu titlul “Periferic – o bienala de arta contemporana la frontiera Europei”, tinuta de Matei Bejenaru, artist si al bienalei ce se tine la Iasi.
In prezentare, el se va concentra pe situatia culturala din Romania dupa caderea comunismului si, in special, pe situatia din centrul universitar Iasi. Matei Bejenaru va analiza rolul Bienalei in construirea si mentinerea unei scene a artei deschise dezvoltarii internationale, in contextul evolutiei politice din Romania in timpul tranzitiei. Infiintata in 1997, Bienala “Periferic” este considerata una dintre cele mai cuprinzatoare initiative artistice din Romania post-comuniste, care promoveaza productia locala de arta. In 2003, festialul a devenit international. Urmatoarea editie urmeaza sa aiba loc in octombrie 2008.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.